Συχνές Ερωτήσεις

Αρχική » Συχνές Ερωτήσεις

Το συνεργείο αυτοκινήτων μας στο Κερατσίνι βρίσκεται στη διάθεσή σας προκειμένου όχι μόνο να αναλάβει το service του αυτοκινήτου σας, αλλά ταυτόχρονα να σας παρέχει όλες τις απαραίτητες συμβουλές και κατευθυντήριες οδηγίες σχετικά με την επισκευή και την συντήρηση του αυτοκινήτου σας. Ένα βασικό που αρκετός κόσμος παραλείπει, είναι να συμβουλευτεί το εγχειρίδιο χρήσης του εκάστοτε οχήματος. Αυτό θα σας παρέχει και τις ακριβέστερες απαντήσεις σε όλα σας τα ερωτήματα.

Αν ωστόσο δεν το έχετε διαθέσιμο ή δεν καταφέρατε να βρείτε αυτό που αναζητάτε, ετοιμάσαμε έναν πλήρη οδηγό με συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις.

Το χρονικό διάστημα μεταξύ των service ενός αυτοκινήτου εξαρτάται από δύο παράγοντες. Ο πρώτος είναι ο αριθμός που έχετε διανύσει από την προηγούμενη φορά που κάνατε service στο όχημά σας. Ο δεύτερος παράγοντας είναι το χρονικό διάστημα που έχει περάσει. Ο γενικό κανόνας λέει ότι ένα όχημα χρειάζεται γενικό service κάθε δύο έτη ενώ μια φορά το χρόνο απαιτείται το ετήσιο – λιπαντικό service. Αναφορικά με τον αριθμό των χιλιομέτρων, ο εκάστοτε κατασκευαστής μπορεί να ορίζει και διαφορετικό αριθμό χιλιομέτρων, συνήθως μεταξύ 10.000 και 20.000 χιλιομέτρων.

Τα λάδια ενός αυτοκινήτου πρέπει να αλλάζονται την κατάλληλη στιγμή προκειμένου να αποφύγουμε περαιτέρω βλάβες σε ένα όχημα. Αρκετοί θα σας προτείνουν κάθε πότε πρέπει να αλλάζετε λάδια, ωστόσο αυτό εξαρτάται τόσο από το μοντέλου του αυτοκινήτου σας όσο και από το είδος του λαδιού που χρησιμοποιείτε. Η πιο αξιόπιστη μέθοδος για να καταλάβετε κάθε πότε πρέπει να αλλάζετε λάδια στο αυτοκίνητό σας είναι να τα ελέγχετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Η κυριότερη αιτία που το air condition του αυτοκινήτου δεν βγάζει κρύο αέρα είναι η έλλειψη φρέον. Η συμπλήρωση φρέον αποτελεί μια πολύ απλή διαδικασία. Ωστόσο, υπάρχει και το ενδεχόμενο να έχει υποστεί βλάβη κάποιο ηλεκτρολογικό μέρος του αυτοκινήτου σας, κάτι που θα απαιτούσε περαιτέρω διάγνωση.

Ο χρόνος που απαιτείται για την αντικατάσταση δεν είναι συγκεκριμένος. Ανάλογα με την μπαταρία, ο χρόνος της διάρκειας ζωής μπορεί να ποικίλει. Αυτό που θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι ότι μετά την πάροδο 3 ετών, μπορεί να χρειαστεί αντικατάσταση της μπαταρίας σας ανά πάσα στιγμή.

Το ιδανικότερο θα ήταν να χρησιμοποιήσετε γνήσια ανταλλακτικά όπως ορίζει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου σας. Ωστόσο αν αναζητάτε μια οικονομικότερη λύση σε ιμιτασιόν ανταλλακτικά, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μόνο υψηλής ποιότητας. 

  • Ο ιμάντας χρονισμού θα πρέπει να αλλάζει κάθε 75.000 με 90.000 χιλιόμετρα ή μετά την πάροδο 5ετίας σε περίπτωση που δεν έχετε διανύσει τόσα χιλιόμετρα. Καλό βέβαια και σε αυτήν την περίπτωση είναι να συμβουλευτείτε τον κατασκευαστή σας, καθότι τα νούμερα αυτά μπορεί να διαφέρουν.
  • Τα αμορτισέρ δεν είναι υποχρεωτικό να αλλάζουν σε συγκεκριμένο χρόνο. Μόλις διαπιστώσετε όμως κακή οδική συμπεριφορά του οχήματός σας θα πρέπει άμεσα να επισκεφτείτε το συνεργείο μας για αντικατάσταση.
  • Τέλος, τα τακάκια θα πρέπει να αλλάζονται είτε μόλις εμφανιστεί φωτεινή ένδειξη στο ταμπλό του αυτοκινήτου, είτε μόλις διαπιστωθεί περίεργος ήχος. Το κάθε πότε θα πρέπει να αντικατασταθούν εξαρτάται από τα χιλιόμετρα που έχετε διανύσει και υπό ποιες συνθήκες οδήγησης. Σε κάθε περίπτωση, το εξειδικευμένος μας προσωπικό ελέγχει την κατάσταση που έχουν τα τακάκια σας στο ετήσιο service αυτοκινήτων.

Η φωτεινή ένδειξη ISPN, μόλις εμφανιστεί στο ταμπλό του αυτοκινήτου, σας ενημερώνει ότι απαιτείται Service.

συχνές ερωτήσεις

Δεν βρήκατε την απάντηση στο ερώτημά σας;

Επικοινωνήστε με το συνεργείο αυτοκινήτων μας και το έμπειρο τεχνικό μας τμήμα θα σας απαντήσει σε κάθε σας ερώτηση.

Close Menu