Εγκατάσταση υγραεριοκίνησης σε αυτοκίνητα

Αρχική » Εγκατάσταση υγραεριοκίνησης σε αυτοκίνητα

Το συνεργείο αυτοκινήτων Ιαπωνικό Κέντρο αναλαμβάνει την επιτυχημένη εγκατάσταση υγραεριοκίνησης σε αυτοκίνητα. Με την τιμή της βενζίνης να είναι εδώ και αρκετά χρόνια σε υψηλές τιμές, η υγραεριοκίνηση αποτελεί μονόδρομο για ένα μεγάλο ποσοστό οδηγών. Επιλέγοντας το εξουσιοδοτημένο και εξειδικευμένο μας συνεργείο, εξασφαλίζετε ασφαλή μετατροπή του κινητήρα σας από βενζίνη σε υγραέριο.

Κατά καιρούς αρκετός κόσμος μας ρωτάει αν θα πρέπει να βάλει υγραέριο, τι κινδύνους κρύβει, εάν είναι ασφαλές να προβούν στην μετατροπή κλπ. Προκειμένου να απαντήσουμε σε όλα τα ερωτήματα που μπορεί να σας απασχολούν σχετικά με την εγκατάσταση υγραεριοκίνησης σε αυτοκίνητα, ετοιμάσαμε έναν οδηγό ο οποίος πιστεύουμε θα καλύψει κάθε σας απορία.

Η απάντηση φυσικά είναι όχι. Η εγκατάσταση της υγραεριοκίνησης γίνεται με τοποθέτηση σε ασφαλή φιάλη, η οποία μάλιστα σε περίπτωση διαρροής ενεργοποιεί την βαλβίδα ασφαλείας και εμποδίζει την παροχή υγραερίου στον κινητήρα του αυτοκινήτου σας. Για την μεγιστοποίηση της ασφάλειάς σας, η δεξαμενή σας δεν θα πρέπει να ξεπερνάει σε πληρότητα το 80%. Αυτό φυσικά για τις περιπτώσεις αύξησης της θερμοκρασίας.

Η κατανάλωση υγραερίου είναι κατά 10% περισσότερο από τη βενζίνη. Ωστόσο λόγω της ιδιαίτερα χαμηλής τιμής του υγραερίου έναντι της βενζίνης, το κόστος για να πραγματοποιήσετε τον ίδιο αριθμό χιλιομέτρων θα είναι μικρότερο. Με απλά λόγια παρόλο που η κατανάλωση του υγραερίου είναι μεγαλύτερη, θα σας παρέχει εξοικονόμηση χρημάτων εάν προβείτε στην μετατροπή. Συγκεκριμένα η εξοικονόμηση κυμαίνεται μεταξύ 30-40% ενώ δεν αποκλείεται να αγγίξει έως και το 50%. Καταλαβαίνεται λοιπόν το πόσο γρήγορα θα γίνει και η απόσβεση της επένδυσή σας για εγκατάσταση υγραεριοκίνησης στο αυτοκίνητό σας.

Στα αυτοκίνητα με υγραεριοκίνηση, η εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα μειώνεται έως και 15% έναντι ενός οχήματος με βενζίνη. Επιπρόσθετα, δεν παρατηρούνται καθόλου μικροσωματίδια, τα οποία περιέχονται στα καυσαέρια από τη βενζίνη.

Το κόστος για την εγκατάσταση υγραεριοκίνησης ποικίλει. Εξαρτάται κυρίως από τον τύπο του κινητήρα σας, το πόσο παλιός είναι και τον κυβισμό του. Ωστόσο απαιτούνται περίπου 10 ημέρες προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες για την έκδοση νέας άδειας κυκλοφορίας.

Η εναλλαγή από βενζίνη σε υγραέριο γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού στο ταμπλό του αυτοκινήτου. Στην ουσία το αυτοκίνητό σας θα μπορεί να κινηθεί είτε με βενζίνη είτε με υγραέριο. Μάλιστα, σε περίπτωση που καταναλώσετε όλο το υγραέριο, το σύστημα θα «γυρίσει» μόνο του στην κατανάλωση βενζίνης.

Ένα αυτοκίνητο που λειτουργεί με υγραέριο πρέπει να περνάει ΚΤΕΟ όπως ακριβώς και ένα όχημα βενζίνης. Η μόνη διαφορά που ισχύει στην περίπτωση υγραεριοκίνησης είναι ότι απαιτείται η προσκόμιση υπεύθυνης δήλωσης με την οποία πιστοποιείται ο έλεγχος της εγκατάστασης του συστήματος και η άριστη λειτουργία του. Καλό θα ήταν η υπεύθυνη δήλωση να έχει ημερομηνία έως και 7 ημέρες πριν τον έλεγχο ΚΤΕΟ προκειμένου να μην σας την απορρίψουν. Για περισσότερες πληροφορίες καλό θα ήταν να απευθυνθείτε στο αρμόδιο ΚΤΕΟ σας.

Κάθε σύστημα υγραεριοκίνησης απαιτεί συντήρηση – αλλαγή φίλτρων κάθε περίπου 20.000 χιλιόμετρα.

Εάν έχετε οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Το έμπειρο προσωπικό μας θα σας λύσει κάθε απορία σχετικά με την εγκατάσταση υγραεριοκίνησης σε αυτοκίνητα.

Close Menu